پردرآمد ترین زبان های برنامه نویسی در سال 2024
پر درآمد ترین زبان برنامه نویسی
اولِ راهی و کلی سوال داری؟
- یعنی پردرآمدترین زبان برنامه نویسی چی میتونه باشه؟
- تو سال ۲۰۲۳ و صد البته 2024، بین پایتون یا جاوا اسکریپت کدومُ انتخاب کنیم؟
- کدوم زبان آیندهای تضمین شدهتر داره؟
این دسته از سوالا ذهن همه ی توسعهدهنده های نرمافزار رو به خودش مشغول کرده و معمولا هم پاسخ دقیقی به اونا داده نمیشه. اما خبر خوب اینکه به کمک بعضی ابزارها و فهرستهایی که توسط موسسات معتبر جمع آوری شده، میشه دید کدوم زبانا محبوبیت بیشتری دارن و در نتیجه، پرتقاضاتر و پردرآمدتر به حساب میان. در ادامه با اصل آموز همراه باشین تا با 7 تا زبان برنامه نویسی پردرآمد آشنا بشین.
از کجا بفهمیم که کدوم زبان برنامه نویسی درآمد بیشتری داره؟
با تحلیل دادههای گوناگون متوجه میشیم کدوم زبان عملکرد موفقیتآمیزتری داره و مردم آموزش برنامه نویسی رو با کدوم زبانها پیش میبرند. برای مثال میشه به چنین دادههایی اشاره کرد:
- ردهبندیها در موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی؛
- تعداد آگهیهایی که به هر زبان اشاره داشته؛
- تعداد پروژههای متنباز نوشته شده با هر زبان؛
- تعداد ویدیوهای آموزشی مربوط به هر زبان؛
- تعداد دانشجویانی که در دورههای آموزشی هر زبان شرکت کردند.
حالا بیاین ببینیم کدوم یکی از زبان های برنامه نویسی بیشترین درآمد رو به ما میدن.
حالا که یه درکِ کلی از روش های شناسایی پر درآمدترین زبان های سال 2024 به دست آوردیم، بیاین بهترین زبانهای این سالُ بررسی کنیم. در واقع میخوایم 7 تا زبان برنامه نویسی ای که به ترتیب بیشترین درآمد رو میتونن واسمون داشته باشنُ با هم بررسی کنیم. این زبان ها عبارت اند از: پایتون، جاوا، CSS و HTML، جاوااسکریپت، تایپ اسکریپت، سی پلاس پلاس و php.
1. زبان برنامه نویسی پایتون (python)
زبان برنامه نویسی پایتون سال های ساله که جزو محبوبترین زبانای برنامه نویسی به شمار میره. این زبان، زمانی واقعا رشد کرد که شرکتهای بزرگ تکنولوژی مثل نتفلیکس، فیسبوک و خان آکادمی، اونُ بعنوان زبان اصلی کسبوکار خودشون انتخاب کردن و تقریبا نیمی از توسعهدهنده های سراسر جهان هم آموزش پایتون رو برای خودشون ضروری دیدن.
«فک میکنی درآمد یه پایتون کار تو آمریکا در سال چقده؟»
با پایتون میشه کلی کار انجام داد، از اسکریپتنویسیهای ساده گرفته تا ساخت وب اپلیکیشنها و هوش مصنوعی پیچیده و ماشین لرنینگ. پایتون بهترین ابزار ممکن برای علم داده هم به حساب میاد و باعث میشه فرایندهای یادگیری ماشین به شکلی ساده، موثر و بهینه پیش بره.
همینجا لازم میدونم بگم که ما تو موسسه اصل آموز، این دوره رو دوبله کردیم و میتونین بهترین دوره بین المللی پایتونُ (python) تهیه کنین و از آموزش های بین المللی لذت ببرین. (لینک دوره)
2. زبان برنامه نویسی جاوا (Java)
زبان برنامه نویسی جاوا یکی از قدیمیترین و در عین حال پرمخاطبترین زبانهای برنامه نویسی جهانه و به صورت خاص در DevOps، واقعیت مجازی، کلانداده، یکپارچهسازی مداوم و چتباتهای موبایل میدرخشه. اگه میخاین ببینین جاوا چقد بدردتون میخوره باید بگم که 85 درصد موبایل های جهان سیستم عامل شون اندرویده.
«فک میکنی درآمد یه جاوا کار کار تو آمریکا در سال چقده؟»
3. زبان های برنامه نویسی HTML و CSS
زبان HTML واسه وارد کردن محتوای سایت ها استفاده میشه. تمام محتوایی که تو هر سایتی دیده میشه، مث عکس، متن، لیست و …، رو با استفاده از زبان HTML وارد سایتا میکنن. با توجه به کاربردای خیلی زیادی که این زبان داره، از اهمیت بالایی برخورداره و حتی واسه کسایی که میخوان زبانای دیگه رو بخونن هم لازمه.
در مقابل، زبان CSS در واقع استایل دهی به محتوای HTML رو انجام میده. تمام ویژگیای رنگ، اندازه، فونتِ متنای تو سایتا و یا انواع ویژگی های عکسا و… با استفاده از این زبان نوشته میشه و دونستن شون واسه هر برنامه نویسی واجبه. دلیل این که این دو زبان همیشه باهمن اینه که کدای CSS توی HTML استفاده میشن و بشدت بهم وابسته هستن.
این دوره رو ما بصورت زبان اصلی واستون قرار دادیم و میتونین اگه زبان انگلیسی تون خوبه ازش استفاده کنین (لینک دوره).
4. زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپ (Java Script)
تو کل دنیا، بیشتر از ۱.۸ میلیارد وبسایت داریم و جاوا اسکریپت تو توسعه بیش از ۹۵ درصد از اونا نقش داشته. جاوا اسکریپت در واقع به مرورگر جون میده و صفحه های تعاملی تو سطح وب ایجاد میکنه. با این زبان میتونین محتوای پویا و تعاملی، عناصر انیمیشنی و قابلیتای پیچیده ای رو به وبسایت خودتون اضافه کنین.
«فک میکنی درآمد یه JS کار تو آمریکا در سال چقده؟»
تمام مرورگرای برجسته، از گوگل کروم گرفته تا سافاری از جاوا اسکریپت پشتیبانی میکنن و خیلی از اپلیکیشنای وب و موبایل هم با فریمورکهای جاوا اسکریپت نوشته میشن. خیلی وقت ها هم شرکتها تلاش میکنن برنامه نویس جاوا اسکریپت استخدام کنن تا زیرساخت بکاند رو به کمک Node.js توسعه بدن و یا اپلیکیشناشونُ با کتابخونه React بنویسن که به زبان جاوااسکریپت هستن.
5. زبان برنامه نویسی تایپ اسکریپت (Type Script)
مایکروسافت زبان TypeScript رو تو سال ۲۰۱۲ منتشر کرد تا ورژن «نوعدار» (Typed) جاوا اسکریپت باشه. تایپ اسکریپت در واقع مثل ابرمجموعهای از کتابخونه ها و برنامههاییه که از جاوا اسکریپت پشتیبانی میکنن. تو این زبان میتونید منتظر قابلیتهایی پیشرفته مثل Type-Check هم باشین که همهچیز رو اعتبارسنجی و اطمینان حاصل میکنه کدهایی بدون خطا بنویسین. تایپ اسکریپت ضمنا قواعد نحوی یا همون سینتکس جاوا اسکریپت را گسترش میده و بهتر با ادیتورها ادغام میشه.
6. زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس (++C)
سی پلاس پلاس نسخه پیشرفته زبان برنامهنویسی C هستش و توسعهدهندگان غالبا از اون برای طراحی اپلیکیشنهای ساده برای سیستم عاملهای مختلف استفاده میکنن. ضمنا زبان سی پلاس پلاس تو توسعه اپلیکیشنهای پیچیده موبایل هم کاربردی ظاهر میشه. یکی دیگه از حوزههایی که نفع فراوون از C++ میبرن میشه به بازیسازی، توسعه وب، یادگیری ماشین و استخراج داده اشاره کنیم.
ناگفته هم نمونه برنامههایی که با این زبان نوشته میشن با سرعت بیشتری نسبت به هر زبان دیگه ای اجرا میشن و شرکتها هم هیچوقت از استخدام برنامه نویس سی پلاس پلاس دست نمیکشن. همچنین آموزش برنامه نویسی C++ برای شرکت در مسابقات الگوریتمی و المپیادهای برنامهنویسی خیلی مهمه.
7. زبان برنامه نویسی php
PHP زبانی برای اسکریپتنویسی و کدنویسی سمت سروره .که از اون برای توسعه سایتهای پویا و تعاملی استفاده میشه. PHP رو میشه داخله HTML قرار بدیم و از قابلیتهای پیشرفته اون برای نوشتن اسکریپتهای ساده کمک بگیریم. برای شروع آموزش PHP نیازی به دانش یا تخصصی تو توسعه وب ندارین. یکی دیگه از ویژگیهای مهم این زبان میشه به سازگاری اون با تموم پلتفرمهای بزرگ مثل macOS، ویندوز و لینوکس اشاره کنیم.
آمار و ارقام نشون میدن ۷۸ درصد از تموم سایتها از PHP برای برنامهنویسی سمت سرور کمک گرفتن. به عبارت دیگه، از هر ۱۰ وبسایت، ۸ سایت به هر طریقی از PHP استفاده کرده. پس بازار استخدام برنامه نویس پی اچ پی واقعا داغه.
طبق صحبت هایی که انجام شد یه سری زبان ها مشخص شد اما واقعِ قضیه اینه که همه این زبان های برنامه نویسی میتونن برا شما پول ساز باشن. فقط باید بتونین تو هر زبانی که انتخاب کردین بهترین باشین.
درباره مدیر سایت
مرتضی بُنجَخی مدیریت تولید اصل آموز مرتضی یه فرد پر تلاشه که تو هر کاری میتونه بصورت خودآموز حرفه ای بشه. یه دانشجوی خودآموز که هر روز دوس داره به آموزخته هاش اضافه کنه. از 13 سالگیش یعنی از سال 82 داره زبان انگلیسی میخونه و در حال حاضر دانشچوی دکترای آموزش زبان انگلیسیه.
نوشتههای بیشتر از مدیر سایت
دیدگاهتان را بنویسید